úterý 24. prosince 2013

Vánoce v Klecánkách

24. prosince 2013

Po vzoru loňského roku jsme se rozhodli na Vánoční odpoledne zajet do Klecánek, podávat se, zda se na Vltavě neobjevily kachničky mandarínské. Vzali jsme naši čivavu Ketty, nasedli do auta a nejprve se vydali do okolí Klecánek, podívat se k jabloňovému sadu na kvíčaly - které, zdá se, letos ještě nedorazily - do polí na desítky kání a navíc jsme měli štěstí na ťuhýka šedého.


Kromě poštolky se nám nic zajímavého už neukázalo, a tak jsme vyrazili dolů k řece. Po kachničkách ani stopy a i zde bylo poměrně vylidníno. Pardon, vyptačíno. Nechybělo pár březňaček, jeden polák chocholačka, nejméně tři potápky malé, pár kormoránů, ale jinak skoro nic. Až těsně před naším odchodem nás potěšil pár morčáků velkých, který se najednou objevil.


Na závěr, na druhou hodinu jsme vyrazili na Kecanské náměstí, kde už se sešel dav lidí, nabrat trochu vánoční atmosféry. Muzikanti hrající na různé nástroje včetně dud či elektrické kytary se připravovali k hraní vánočních koled a davu byly rozdány texty, aby mohli zpívat. Děti také stály frontu na odlévání olova a rodiče si šli zapálit lucerny betlémským ohněm. Pobyli jsme asi jen hodinku, ale i tak to byla příjemná akce. Neprotestovala ani Ketty, pro kterou jsme měli připravenou teplou tašku :)

Žádné komentáře:

Okomentovat